ŁOSOŚ Z ZAPIEKANYMI WARZYWAMI I SAŁATĄ





SKŁADNIKI:

☺ 1/2 papryki czerwonej
☺ 1/2 papryki żółtej
☺ cukinia (ja miałam bardzo dużą, więc dałam 2/3 jej)
☺ 2 bataty
☺ 200 g pstrąga łososiowego
☺ mieszanka sałat
☺ ser feta

Przyprawy do warzyw:
tymianek, majeranek, papryka słodka, curry, trochę soli

Przyprawy do łososia:
przyprawa do ryb, sól, majeranek, tymianek


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Pokroiłam poniższe warzywa w kostkę. Nie musicie obierać batatów ani cukinii, skórka jest jadalna:)
Następnie przyprawiłam i włożyłam je do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 25 minut.
W czasie, gdy warzywa się piekły, przyrządziłam rybę, obierając ją ze skóry i wyjmując z niej ości. Następnie ją pokroiłam, przyprawiłam i zaczęłam smażyć przez około 10/15 minut.
Gdy już wszystko było gotowe do spożycia, wymieszałam warzywa z łososiem i podałam na talerz z mieszanką sałat z serem feta do smaku.
Jest to bardzo lekkie danie. Idealne dla osób z problemami żołądkowymi. Dodatkowo wzbogaca nas w witaminy, dzięki warzywom i rybie.




Jak będą działać na Was te produkty?

☻ CUKINIA - uspokaja funkcjonowanie układu nerwowego
☻ BATATY - naprawiają i wygładzają skórę
☻☻ PAPRYKA ŻÓŁTA I  CZERWONA- stymulują produkcje kolagenu i zmniejszają znany zapalne
☻ PSTRĄG ŁOSOSIOWY - zawiera kwasy omega-3, które wzmacniają naszą odporność i dbają o serce.

GOTOWE DANIE

Komentarze

Prześlij komentarz